AVSIKTSFÖRKLARING

Försöker av och till tänka ut en en novell. Själva storyn går det förbaskat trögt med, måste jag medge. Människorna som agerar i novellen måste ju ha något intressant för sig och jag kommer just inte på något intressant för dem att hålla på med. Dessutom är det faktiskt svårt att ens komma på några karaktärer som är värda att skriva om och ännu värre blir det om man dessutom ska skildra deras relationer och intriger.

Bättre går det med prylarna och med själva de världar där den ickeexisterande handlingen skall utspela sig. Alla fantasieggande världar man som allsmäktig berättare kan konstruera! Alla fantastiska nya grejer som kan finnas i en påhittad värld!

Men det är väl torftigt att bara skriva en novell där inget särskilt händer och där de eventuella karaktärerna bara har namn men inga särskilda egenskaper? (Fast en som hette Musil skrev ju en mycket berömd bok om Mannen utan egenskaper – men fast jag läst romanen och tyckte mycket om den, så har jag svårt att återge någon handling ur den boken.)

panama

Nu har jag trots dessa (futtiga) invändningar tänkt att jag ska utsätta dem som besöker Västeråsfandoms sajt för ett par noveller utan handling. Den som vill kan hålla utkik här.

/Inge van Wett
-det perifera är det centrala