I avsnitt #034 av Fandompodden får vi följa med Karl-Johan och hälsa på spelföreningen G&B i Jönköping. Jag gillar idén! Det blir lite som ett mysigt hemma-hos reportage. Både personligt och initierat. Men jag hade gärna fått mer beskrivning av lokalen. Vad hänger på väggarna, hur ser borden ut, vad är det för åldrar/kön på spelarna. Men det var ett härligt bakgrundssorl från spelborden.

En sak som diskuterades var hur G&B hade studiecirklar om hur man blir en bättre figurspelare eller rollspelare. Är det överförbart till fandom? Och i sådana fall undrar jag, kan vi bli bättre fans? Vad skulle det i sådana fall innebära? Kanske att man kan sin litteraturhistoria, att man kan resonera och reflektera över vad man läst? Att vi är respektfulla och inkluderande mot andra fans? Vad tycker du?

Dessutom diskuterades i den senare delen av poddavsnittet litteratur och bland annat om Starship Troopers är lämplig som introduktion för nya läsare. Slutsatsen var att just den boken inte var så lyckad. Men vilka böcker är då bra för nya fantastikläsare? Bilbo? Narnia? Hungerspelen?

Slutligen, ett stort plus till Karl-Johans avslutning av programmet. Han sa bara: Så är det. Klockrent! Och inte alls vad jag väntade mig 🙂 Inget tack och hej här inte.

Skriv gärna en rad i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte om programmet.

Poddavsnittet finns här:
https://fandompodden.podbean.com/e/fandompodden-034-jonkoping/