Gänget i Stockholm/Uppsala är verkligen superproffsiga och det var som vanligt ett nöje att lyssna på programmet. I detta avsnitt #033 av Fandompodden fick vi lära oss mer om Steampunk, som litteratur och livsstil.

Det var ett kul grepp att i inledningen förflytta oss till London tågstation och en perrong insvept i lokens ånga. Det slog liksom an tonen redan från början och illustrerade genren. Hur hade det varit om avsnittet också hade avslutats där på stationen? Tåget avgår och alla passagerare måste stiga ombord. Den heta ångan omsluter loket och vagnarna när de försvinner i natten. Det hade ramat in avsnittet på ett snyggt sätt.

Jag tycker det var en cool idé med tre gånger så bred räls och gigantiska lokomotiv. Egentligen rätt fascinerande hur man med rätt enkla medel kan skapa en ny och annorlunda värld.

Härliga bilder av framtiden från sekelskiftet 1900.

Det här är en av de bilder som diskuterades i programmet. Visst är den snygg! Även om vi inte nått fram till automatiserade frisörsalonger ännu 😉 (Här finns fler bilder) När vi idag försöker se 100 år in i framtiden, har vi lika fel i vår tids framtidsskildringar? Kanske är det så. Och kanske kan vi lära oss något av konstnärerna från förra sekelskiftet om hur vi inte ska tänka? Kläder och frisyrer borde i alla fall förändras om det nu inte blir en stark retrotrend som slår till våren 2117. Vi får se!

Skriv gärna en rad i kommentarsfältet och berätta vad du tyckte om programmet.

Poddavsnittet finns här:
https://fandompodden.podbean.com/e/fandompodden-033-stockholmuppsala/